Wat biedt FILOSOFEREN OP SCHOOL?

FILOSOFEREN OP SCHOOL biedt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en te blijven.

In de online-database vind je een schat aan materialen om gesprekken in de klas, teamgesprekken en oudergesprekken voor te bereiden en uit te voeren.

De online-cursus geeft je een praktische en inhoudelijke basis: de houding, de werkwijze en de inhoud die horen bij het voeren en leiden van de filosofische dialoog. Je oefent je in de rol van gespreksleider en je leert hoe je de verschillende gesprekken voorbereidt en uitvoert: met kinderen in de klas, met het team en met ouders.

Onder bestellen vind je het actuele aanbod van inspiratieworkshops, trainingen en materialen.

De nieuwsbrief informeert over nieuw materiaal en actuele gespreksthema’s, gekoppeld aan de jaarkalender en maatschappelijke gebeurtenissen.

Liever persoonlijke begeleiding bij het filosoferen op school? Dat kan ook.

"Wat enorm helpt zijn de databases met startvragen en verdiepingsvragen. Je hebt als het ware al een leidraad. Allemaal tijdwinst." Wouter van den Bergh, leerkracht bovenbouw