De database FILOSOFEREN OP SCHOOL biedt uiteenlopende materialen om aan de slag te gaan met gesprekken in de klas of om teamgesprekken en oudergesprekken voor te bereiden. De database is opgezet in categorieën en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe materialen. Toegang tot de database met ruim 250 items kost eenmalig 50,00 euro voor onbeperkt gebruik en is aan te vragen via de webwinkel.

Kijk hier voor voorbeelden: voorbeeld lesmateriaal gedichtvoorbeeld lesmateriaal themavoorbeeld onderzoekend oudergesprekvoorbeeld teamgesprek onderwijswaardevoorbeeld socratisch teamgesprek

Lesmateriaal: Gedichten

Gedichten uit de Nederlandse (kinder)poezie met filosofische verdiepingsvragen. De verzameling is samengesteld voor een verrijking van het taalonderwijs, uitbreiding van de woordenschat en het onderzoeken van uiteenlopende onderwerpen: van speels en dicht-bij-huis tot grote levensvragen. Geschikt voor de onder-, midden- en bovenbouw van de basisschool.

Wat is beter: een geheim bewaren of de waarheid vertellen?