Door wie

FILOSOFEREN OP SCHOOL is een initiatief van Judith Wagensveld (Cultuurwetenschapper en Socratisch gespreksleider). Judith heeft jarenlange ervaring in het filosoferen op scholen voor basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Rotterdam, Dordrecht en de Hoeksche Waard. Daarnaast filosofeerde zij met kinderen en volwassenen in onder meer de bibliotheken, in zorgcentra, bij diverse jeugdtheaters, culturele centra en in het park. Judith geeft workshops en trainingen, gastlessen en coaching in de klas. Ze ontwerpt educatieprogramma’s voor scholen en culturele instellingen, schrijft en illustreert. Op haar blog deelt zij ideeën, inspiratie en illustraties rondom onderwijs, cultuureducatie en filosofie.

Het doel van FILOSOFEREN OP SCHOOL is zoveel mogelijk scholen, kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier te enthousiasmeren om samen verder te denken. FILOSOFEREN OP SCHOOL werkt dankzij de samenwerking met scholen, bibliotheken, culturele instellingen en een slimme webmaster.

Berrie Heesen Publieksprijs 2019

In april 2019 won de database met gespreksmaterialen van FILOSOFEREN OP SCHOOL de Berrie Heesen Publieksprijs. Van de vakjury kreeg de database een ‘eervolle vermelding’: De jury waardeert het dat leerkrachten op thema of op ijkpunten in de jaarkalender gepast materiaal kunnen zoeken, voorzien van filosofische vragen. Het doel van de database is om de drempel voor het filosoferen voor de leerkracht te verlagen. Er is inderdaad vraag naar materiaal onder leerkrachten en een database vol Nederlands materiaal is precies wat Nederland en Vlaanderen nodig hebben. De database is levend, hij blijft groeien.”

Atelier van de Verbeelding

FILOSOFEREN OP SCHOOL is onderdeel van Atelier van de Verbeelding.

Goed om te weten

Algemene voorwaarden dienstverlening

Algemene voorwaarden productontwikkeling en vormgeving

Klachtenregeling

Privacyverklaring